PRAVILA PRIVATNOSTI WEB PORTALA ZA ALATE I SERVISNU OPREMU

1. OSNOVNI POJMOVI

1.1.  Ovo su Pravila privatnosti (u daljnjem tekstu: Pravila privatnosti) Web portala za Alate i servisnu opremu (u daljnjem tekstu: Portal).

1.2. Donosi ih Tokić d.o.o., OIB: 74867487620 Sesvete, Ulica 144. brigade Hrvatske vojske 1a (u daljnjem tekstu: Tokić) kao voditelj obrade.

1.3. Ova Pravila privatnosti uređuju pitanja obrade Vaših osobnih podataka te općenito zaštitu  privatnosti Vas kao posjetitelja Portala, registriranih korisnika Portala i kupaca društva Tokić d.o.o.. Vaši osobni podaci ključni su kako bismo Vam omogućili korištenje i pristup Portalu.

1.4. Ukoliko imate pitanja u vezi Pravila privatnosti ili želite saznati više o tome kako prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem e-adrese zastita_podataka@tokic.hr ili slanjem pošte na adresu Ulica 144. brigade Hrvatske vojske 1a, 10360 Sesvete; uz napomenu „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“

1.5. Ova verzija Pravila privatnosti primjenjuje se od 01. veljače 2020. godine.

2. KOJE VAŠE OSOBNE PODATKE OBRAĐUJEMO?

Tokić obrađuje podatke koje posjetitelji Portala daju prilikom korištenja Portala ili uslijed Registracije na Portalu, kao i prilikom komunikacije s društvom Tokić d.o.o

2.1. Obrađujemo slijedeće podatke:

 • U slučaju da ste registrirani kao fizička osoba prikupljamo Vaše osobne podatke kao što su: ime i prezime, adresu (ulicu, kućni broj, poštanski broj, grad i/ili općinu), kontakt broj mobitela, adresu elektroničke pošte te lozinku koju će koristiti prilikom svakog slijedećeg pristupanja web stranici www.tokic-alati.hr;
 • Informacije o komunikaciji s djelatnicima Tokića i Tokić Službom za korisnike te ostalim upitima ili zahtjevima upućenim društvu Tokić d.o.o. kao što su: komunikacija s Tokić d.o.o. putem telefona, e-pošte te pisanim ;
 • Podaci o Vašoj registraciji na Portalu (www.tokic-alati.hr): datum i vrijeme prijave na web-portal te popis aktivnosti po Vašem računu (promjena podataka po Vašem računu);
 • U svrhu poboljšanja usluge svi pozivi na info telefon 0800 5775 i razgovori s Tokić Službom za korisnike mogu biti snimani. Snimke poziva Tokić d.o.o. obrađuje na temelju legitimnog interesa, a čuva ih do rješavanja upita/zahtjeva, ne duže od 30 dana.

3. NA TEMELJU ČEGA OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

3.1. Vaše osobne podatke obrađujemo jer nam zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora, ili kako bi se poduzele radnje prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

3.2. Ukoliko osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo Vašu privolu. Ukoliko se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade putem e-maila: zastita_podataka@tokic.hr ili na adresu Ulica 144. brigade Hrvatske vojske 1a, 10360 Sesvete (uz napomenu „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“).

Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

3.3. Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode od nas, kada se prijavite na naš newsletter, kada Vas kontaktiramo radi ocjene zadovoljstva proizvodima i uslugama, itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac.

3.4.  Na temelju privole koju možete dati prilikom registracije na Portalu šaljemo Vam ponude ili pogodnosti društva Tokić d.o.o. putem Vaših kontakata (mobitela/telefona/pošte i/ili e-pošte).

3.5. Prilikom registracije možete dati privolu da Tokić d.o.o. obrađuje Vaše osobne podatke u svrhe marketinškog komuniciranja (newsletter) i istraživanja tržišta.

4. TKO JOŠ IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

4.1. Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je bitna te poduzimamo sve razumne mjere kako bismo ih zaštitili.

4.2.  Pristup Vašim osobnim podacima imaju osobe/tvrtke koje nam pomažu voditi Portal, i to samo za potrebe Portala. No i u tom slučaju te osobe/tvrtke imaju pristup samo onim osobnim podacima koji su im nužni za ispunjenje pojedine konkretne svrhe.

To su osobe/tvrtke specijalizirane za razvoj i održavanje ICT sustava kojima se koristimo.

Tokić d.o.o. sa spomenutim pravnim osobama ima potpisane ugovore o poslovnoj suradnji u okviru kojih se, između ostalog, uređuje i područje zaštite i obrade Vaših osobnih podataka.

4.3. Tokić d.o.o. će osobne podatke ispitanika prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela. Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka.

5. PODACI KOJE OBRAĐUJU TREĆE STRANE

5.1. Tokić d.o.o. koristi servis društva The Rocket Science Group, LLC  pod nazivom Mailchimp (https://mailchimp.com/) za slanje e-mail poruka kupcima o statusu narudžbi. Mailchimp je cloud-based servis e-pošte koji omogućuje korisniku pouzdanu isporuku e-pošte njegovim kupcima.

The Rocket Science Group LLC prikuplja podatke o korisnicima koji se koriste njihovom web stranicom (https://mailchimp.com/) i o korisnicima koji se koriste uslugama koje se nude na njihovoj web stranici, a uključuju razvoj, analizu, prijenos i upravljanje e-mailovima.

The Rocket Science Group LLC prikuplja podatke i od krajnjih korisnika (kupaca). Ovisno o tome kojim sredstvom se koristi za obavještavanje krajnjeg korsnika o statusu narudžbe, The Rocket Science Group LLC prikuplja podatke od krajnjih korisnika kao što su e-mail adresa, broj telefona, IP adresa ili broj tokena. Podaci koje prikuplja The Rocket Science Group LLC mogu biti preneseni u treće zemlje (Sjedinjene Američke Države i druge države u kojiim se nalaze davatelji usluga The Rocket Science Group LLC)

Na web stranici Mailchimp možete pročitati više o načinu, svrsi, obradi, Vašim pravima i vremenu pohrane Vaših podataka: https://mailchimp.com/legal/privacy/

5.2. Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC

Tokić d.o.o. koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, točnije usluge Google Ads i Google Analytics.

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu uključena ova pravila, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka Tokić d.o.o. je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore , vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev korisnika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na Vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, Vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

Podaci o Vašim aktivnostima

Podatke o Vašim aktivnostima na Google uslugama Google prikuplja kako bi vam na temelju njih primjerice preporučili videozapis na YouTubeu koji bi Vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google prikuplja mogu uključivati:

– pojmove koje tražite,

– videozapise koje gledate,

– prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima,

– podaci o glasovnoj i audioaktivnosti prilikom upotrebe audioznačajki,

– aktivnosti kupnje,

– osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj,

– aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge,

-povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google računom.

Na svojem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na Vaš račun i upravljati njima.

Važno je napomenuti da podatke o Vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji  pružaju podatke o mogućim korisnicima naših poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zlouporabe kao i oglašivača radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.

 • U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoća koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analitičke i mjerne svrhe (Google Analytics).

Na primjer, Google analizira podatke o Vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analyticsa  mogu povezati podatke o Vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoće.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju Vaš sadržaj radi pružanja prilagođenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih Vašem načinu upotrebe naših usluga.

 • Vaše kontrole privatnosti

Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google prikuplja o Vama i načinom na koji ih upotrebljava.

U ovom su odjeljku opisane glavne kontrole za upravljanje privatnošću :

1. Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.

2. Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.

Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate. Primjerice, usluge Fotografije i Disk osmišljene su kao pomoć pri upravljanju određenom vrstom sadržaja koji pohranjujete na Googleu.

3. Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na Vaš Google račun i upravljati njima.

Na Vašem Google računu dostupne su sljedeće kontrole:

a. Kontrole privatnosti
b. Kontrole aktivnosti

Možete odrediti vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na Vaš račun. Na primjer, možete uključiti povijest lokacija ako želite dobivati predviđanja o prometu svaki dan kad idete na posao ili možete spremati povijest gledanja na YouTubeu kako biste dobivali bolje prijedloge videozapisa.

c. Postavke oglasa

Upravljajte postavkama oglasa koji Vam se prikazuju na Googleu te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoće li se Vaši osobni podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te uključiti ili isključiti određene usluge oglašavanja.

4. Google Vam omogućava da upravljate podacima koje drugi vide o Vama na Google-ovim uslugama.

5. Dijeljene preporuke putem Google-a.

Odaberite hoće li se vaše ime i fotografija prikazivati pored Vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.

6. Informacije koje dijelite.

Odredite s kime ćete dijeliti podatke putem svojeg računa na Googleu+.

7. Google Vam pruža i načine za pregled i ažuriranje podataka.

Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolirati podatke koji nastaju vašom upotrebom Google-ovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu.

Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomično ili u cijelosti.

8. Uslugu Google nadzorne ploče.

Putem Google nadzorne ploče možete upravljati podacima koji su povezani s određenim proizvodima.

Vaši osobni podaci

a. Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj.

Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s Vašim podacima.

Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoće li se Vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka.

Postavke YouTubea: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTubeu i povijest gledanja na YouTubeu.

b. Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom.
c. Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka

Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

d.Zatražite uklanjanje sadržaja s određenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

 • izbrisati sadržaj s određenih Googleovih usluga,
 • potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost,
 • izbrisati određene Googleove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani,
 • izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

Postoje i drugi načini za upravljanje podacima koje Google prikuplja neovisno o tome jeste li prijavljeni na svoj Google račun, uključujući:

– Postavke preglednika: na primjer, možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Google postavi kolačić u Vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s određene domene ili svih domena. Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile Vaše postavke          jezika.

– Postavke uređaja: Vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.

Ovdje možete pročitati više o načinu, svrsi, obradi, Vašim pravima i vremenu pohrane Vaših podataka od strane Googlea: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

KAKO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

6.1. Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je bitna te poduzimamo sve razumne mjere kako bismo ih zaštitili. Zbog toga Tokić d.o.o., zajedno sa svojim pružateljima IT i drugih usluga, primjenjuje najbolje industrijske standarde uz primjenu naprednih informatičkih, tehničkih i fizičkih sigurnosnih rješenja i sustava kontrole.

6.2. Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

6.3. Prikupljeni podaci bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što Tokić razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljenji ili obrađeni. Tokić će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje Tokić na čuvanje podataka.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

7.1. Vaše osobne podatke obrađujemo za vrijeme dok ste aktivno registrirani na našem Portalu, odnosno dok imamo Vašu suglasnost za obradu podataka. Nakon prestanka registracije prestaje uobičajena obrada Vaših podataka te ih brišemo najkasnije u roku od 90 (devedeset) dana od prestanka Vašeg članstva, osim ako zakonom nije potrebno pohranjivati Vaše osobne podatke duže vrijeme (npr. prema važećim računovodstvenim propisima).

7.2. Sukladno pravima ispitanika, u svakom trenutku imate pravo tražiti neko od definiranih prava (detaljnije opisanih u članku 8. Pravila privatnosti) na način kako je opisan u članku 8. Pravila privatnosti Portala.

7.3. Ako ste nam uputili prigovor, Vaše kontaktne podatke kao i Vaš prigovor čuvamo najmanje godinu dana od primitka prigovora kako bismo udovoljili našoj zakonskoj obvezi zaštite potrošača. Vaš prigovor i predmetne kontaktne podatke brišemo u roku od 3 mjeseca otkad je prestala naša obveza za čuvanje podataka po toj osnovi.

7.4.  Ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

7.5. Tokić neće čuvati Vaše osobne podatke duže nego što su Vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena

VAŠA PRAVA POVEZANA S OSOBNIM PODACIMA

8.1. Društvo Tokić d.o.o., OIB: 74867487620 Sesvete, Ulica 144. brigade Hrvatske vojske 1a, obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga (ispitanika) u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Osobni podaci koje društvo Tokić d.o.o. prikuplja i obrađuje u svom radu smatraju se povjerljivom informacijskom imovinom te s njima postupamo s posebnom pažnjom po načelima zakonitosti, transparentnosti i poštenosti. Osobne podatke prikupljamo isključivo na temelju jasno određene i dokumentirane pravne osnove kao što je izvršenje zakonskih obveza, izvršenje ugovornih obveza, zaštita legitimnih interesa Društva, zaštita ključnih interesa ispitanika, te privola.

8.2. Sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka (2016/679) svi korisnici usluga društva Tokić d.o.o. mogu ispunjavanjem Zahtjeva dobiti informacije o obradi njihovih osobnih podataka te zatražiti neko od definiranih prava ispitanika:

 1. pravo na pristup osobnim podatcima – imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju – između ostalog – svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa. Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.
 2. pravo na ispravak osobnih podataka – imate pravo ishoditi od nas ispravljanje Vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.
 3. pravo na ograničenje obrade osobnih podataka – pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.
 4. pravo na brisanje osobnih podataka („pravo na zaborav“) – pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke
 5. pravo na prijenos podataka – pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.
 6. pravo na prigovor – pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.

8.3. Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte zastita_podataka@tokic.hr ili pozivom na besplatni broj info telefona 0800 5775.

8.4. Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

8.5. U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od prethodno navedenih prava, Tokić d.o.o. ima pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka i sprječavanja neautorizirane obrade osobnih podataka.

8.6. Kontakt Službenika za zaštitu osobnih podataka:

zastita_podataka@tokic.hr

Ulica 144. brigade Hrvatske vojske 1a, 10360 Sesvete;uz napomenu „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“

9. KOLAČIĆI

Podaci o korištenju web stranice koje Tokić d.o.o. pohranjuje putem kolačića (”cookies”) na osobno računalo ispitanika. Kolačići su informacije spremljene na računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koje omogućavaju jednostavnije korištenje budući da spremaju postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama ispitanika.

Koriste se dvije kategorije kolačića: (1) nužni kolačići, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatni kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatni kolačići se koriste samo uz Vašu prethodnu privolu. Pri Vašoj prvoj posjeti web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića . U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a obavijest se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Više informacijama o tome koje kolačiće koristi Tokić d.o.o. i koliko ih dugo pohranjuje pročitajte na: PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA

10. DRUGE WEB STRANICE

10.1. Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje Tokić prikuplja od korisnika (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem Portala www.tokić-alati.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

10.2. Tokić nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

11. ZAVRŠNE ODREDBE

Tokić zadržava pravo izmjene i dopune dokumenta te će isti biti objavljeni na web stranici.